Ofta förekommande frågor om VårtFri PEN

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna på VårtFri PEN.

 • Kan VårtFri PEN användas på alla typer av vårtor?

  VårtFri PEN kan användas på vårtor på händer, fötter, armbågar och knän. VårtFri PEN får inte användas för att behandla könsvårtor eller ansiktsvårtor.

 • Vad innehåller VårtFri PEN?

  Myrsyra, vatten, glycerol och citronolja.

 • Hur fungerar VårtFri PEN?

  VårtFri PEN är en effektiv behandling för borttagning av vårtor. Den kan användas för att behandla vårtor på händer, fötter, armbågar och knän på både vuxna och barn. Den unika lösningen i VårtFri PEN hjälper kroppen att torka ut och stöta bort vårtan. VårtFri PEN absorberas direkt in i vårtan och lämnar inga spår på huden. Du kan, till exempel, ta på strumpor eller ta ett bad direkt efter applicering.

 • Är det möjligt att förstöra VårtFri PEN och/eller ta bort spetsen?

  Nej, konstruktionen av pennan är noggrant testad och mycket svår att förstöra. Den kan endast brytas med avsiktlig kraft. Det är heller inte möjligt att ta bort spetsen.

 • Är VårtFri PEN enkel att använda?

  Ja, ta bort korken på pennan och tryck lätt pennspetsen mot vårtan i en sekund och upprepa en gång. Behandla regelbundet en gång i veckan tills vårtan helt har försvunnit. Var noggrann med att inte applicera lösning på omgivande hud. Beroende på vårtans storlek ska du vinkla pennan, se bruksanvisningen. En stor vårta kan även behöva mer lösning, se bruksanvisningen.

 • Ger VårtFri PEN en greppvänlig applicering?

  Ja, pennan har ett triangelformat grepp för att ge en ökad ergonomisk och stadig applicering. Formen av pennspetsen ger en precis och enkel applicering.

 • Är VårtFri PEN säker att använda?

  Ja, VårtFri PEN är säker att använda. Den precisa pennan säkerställer säker användning och VårtFri PEN i sig har en konstruktion av hög kvalitet. Den unika spetsen förblir fuktig för applicering av flera vårtor vid samma behandlingstillfälle. VårtFri PEN är en CE märkt medicinteknisk produkt och VårtFri PEN lösningen är biologiskt nedbrytbar.

 • Har VårtFri PEN en kork som barn har svårt att öppna?

  Ja. Korken med öppningsfunktion i två steg skyddar barn från att i misstag komma i kontakt med innehållet. Korken kan sättas tillbaka i valfri position.

  För att öppna vrid korken tills orange färg syns i den lilla öppningen i korken. När korken är i rätt position, kan korken dras ut från pennan med lite kraft.

 • Varför ser pennspetsen på VårtFri PEN torr ut?

  Hemligheten med VårtFri PEN är att det endast behövs en ytterst liten mängd lösning VårtFri för att vara effektiv.

  Spetsen på VårtFri PEN är konstruerad för att vara lätt fuktig, men aldrig blöt. Genom att försiktigt trycka spetsen på pennan mot ett vitt papper före användning, kommer du se ett litet vått märke på papperet och pennan är aktiv. Förvara alltid VårtFri PEN i en upprätt position.

 • Kan VårtFri PEN användas på små barn?

  Ja, barn under 4 år kan behandlas med VårtFri PEN, men rådgör alltid med en läkare före behandling. På barn under 4 år är det extra viktigt att minska mängden lösning/doseringen (läs bruksanvisningen noga före behandling).

 • Kan gravida, ammande och diabetiker använda VårtFri PEN?

  Det finns inga kända risker som är förknippade med graviditet eller amning. Diabetiker bör endast använda VårtFri PEN på frisk hud som inte som inte är påverkad av något diabetesrelaterat tillstånd. Var försiktig. Överskrid inte rekommenderad mängd. Uppstår någon komplikation kontakta alltid en läkare eller fotvårdsspecialist.

 • Är behandling med VårtFri PEN smärtsam?

  Nej, behandlingen gör inte ont vid korrekt användning och enligt bruksanvisningen. VårtFri PEN innehåller myrsyra och har, vid behandling av vårtor, en uttorkande effekt. Myrsyra i sig är frätande och ska hanteras varsamt. Om lösningen kommer i kontakt med omgivande hud runt vårtan, kan huden bli skadad. Om det skulle bränna eller sticka vid behandling, skölj med kallt vatten och applicera ingen mer lösning. Det har redan trängt ner lösning i vårtan. Täck aldrig en vårta med plåster under behandling med VårtFri PEN.

 • Kan VårtFri PEN användas för att behandla flera vårtor samtidigt?

  Ja.

 • Kan VårtFri PEN användas av flera personer?

  Det är osannolikt att något virus ska överleva i VårtFri PEN, dock är vår rekommendation att inte dela VårtFri PEN med andra.

 • Är det möjligt att vårtan kommer tillbaka efter en lyckad behandling?

  Eftersom vårtor orsakas av virus kan alla bli smittade en eller flera gånger. 10% av befolkningen bär på vårtvirus. Men en vårta som är behandlad med lyckat resultat är permanent borttagen.

 • Hur fungerar myrsyra jämfört med andra syror?

  Vid behandling av vårtor fungerar myrsyrelösning annorlunda än andra syror. Lösningen i VårtFri PEN tränger ner djupt i vårtan och torkar effektivt ut den och kroppen stöter sedan bort den. Man ska tänka på att vara försiktig vid användning då alla syror är frätande.

  Myrsyra = uttorkande effekt

  Salicylsyra = Peeling effekt

  Triklorättiksyra = Peeling effekt

  Monoklorättiksyra = Peeling effekt

 • Finns det några försiktighetsåtgärder?

  Behandlingen gör inte ont vid korrekt användning och enligt bruksanvisningen. Myrsyra i sig är frätande och ska hanteras varsamt. Det är mycket viktigt att inte få myrsyra på huden runtomkring vårtan då det kan skada huden.

  Om det skulle bränna eller sticka vid behandling, skölj med kallt vatten och applicera ingen mer lösning. Det har redan trängt ner lösning i vårtan. Täck aldrig en vårta med plåster under behandling med VårtFri PEN.

Var kan jag köpa VårtFri?

VårtFri finns på apotek.

VårtFri PEN

En effektiv vårtbehandling med precis applicering. VårtFri PEN är en effektiv vårtbehandling som endast tar sekunder att applicera och är lämplig för vårtor som kräver precis applicering.

Vårtfri PEN

VårtFri PEN

DEN VÄLKÄNDA
VårtFri Original

VårtFri

För hela familjen

VårtFri är en unik vårtbehandling som effektivt torkar ut vårtan. Den unika verkningsmekanismen är det som särskiljer VårtFri från andra syror på marknaden.

DEN PRECISA
VårtFri PEN box

VårtFri PEN

Exakt applicering

Innehåller samma kraftfulla och effektiva lösning som finns i VårtFri flaska. VårtFri PEN är utvecklad och designad utifrån konsumenters behov och önskemål i åtanke. En säker medicinteknisk produkt för bekväm hantering.

DEN KALLASTE

VårtFri FREEZE

En snabb behandling

Vår nya och kallaste vårtbehandling. Den första vårtbehandlingen för hemmabruk med en tillräckligt kall gas för att nå det djupaste vårtlagret så att alla infekterade celler förstörs.