Ofta förekommande frågor om VårtFri

Här hittar du svaren på de mest vanliga frågorna på VårtFri.

 • Fungerar VårtFri på alla sorters vårtor?

  VårtFri kan användas på vårtor på händer, fötter, armbågar och knän. VårtFri ska inte användas på könsvårtor eller vårtor i ansiktet.

 • Vad innehåller VårtFri?

  Myrsyra, vatten, glycerol och citronolja. 

  Myrsyra är en organisk syra liknande smörsyra och ättiksyra. Syran är naturidentisk och biologiskt nedbrytbar. Eftersom myrsyra är frätande bör bruksanvisningen läsas noga innan användning. Behandling av barn ska alltid utföras av en vuxen. Flaskan ska förvaras på ett underlag som inte påverkas vid eventuellt läckage, så som rostfritt stål. Locket ska skruvas på ordentligt efter användning.

 • Hur fungerar VårtFri?

  VårtFri hjälper kroppen att torka ut vårtan så att den stöts bort utan att lämna några ärr. Vårtfri är en färglös vätska som penslas på vårtan en gång i veckan. Du kan hjälpa behandlingen på vägen genom att peta bort torr hud mellan behandlingarna. VårtFri lämnar inga ärr på huden när det används på korrekt sätt och är inte kladdigt att använda. VårtFri ska inte kombineras med andra vårtmedel.

 • Hur ofta ska jag använda VårtFri?

  Använd VårtFri regelbundet, en gång i veckan för bästa resultat. Vid behandling av vårtor på tunn hud, kan en mindre mängd lösning vara tillräckligt. Torka bort överflödig lösning på en bit papper före behandling. Behandla mindre ofta, till exempel varannan eller var tredje vecka. En gammal vårta eller en stor vårta på vuxna, kan efter 4-5 behandlingar behandlas var femte dag, om huden inte är irriterad. Överdosera inte! Behandlingen kommer inte att ha en snabbare effekt, och huden kan bli irriterad och öm.

 • Behöver jag använda ett plåster med VårtFri?

  Nej, du ska inte använda plåster eftersom det kan orsaka hudskador.

 • Kommer vårtan försvinna efter behandling med VårtFri?

  Ja, de allra flesta vårtor kommer att försvinna. Studier på myrsyra visar att 92 % försvann inom 12 behandlingar. I genomsnitt behövdes fem behandlingar. Tio års erfarenhet visar på samma resultat.

  Dock påverkas resultaten negativt av till exempel nedsatt immunförsvar och vissa mediciner

 • Hur lång tid tar det att bli av med vårtor?

  Det är olika, men de flesta vårtor försvinner efter cirka fem till femton behandlingar (med en behandling i veckan). Det kan gå snabbare, men det kan också ta längre tid.

  Du bör fortsätta behandlingen tills vårtan är helt borta. Inga svarta prickar ska synas i vårtan. Vårtor orsakas av ett virus, det finns många olika varianter av viruset och det kan skilja hur lång behandlingstid de olika typerna behöver. Var på kroppen vårtan sitter och hur länge du har haft den spelar också in. Vårtor hos barn är oftast lättare att få bort.

  En förpackning VårtFri räcker till cirka 30 behandlingar.

 • Kan VårtFri användas på små barn?

  Produkten passar bra vid behandling av små barn. Rådgör med din läkare eller apotekspersonal innan påbörjad behandling av små barn. Det är mycket viktigt att endast använda en mycket liten mängd av VårtFri, och inte oftare än en gång i veckan. Det är viktigt att aldrig överskrida den angivna dosen - produkten är effektiv oavsett. Om ditt barn suger på fingrarna, tvätta deras händer direkt efter behandling.

 • Kan jag använda VårtFri om jag är gravid eller ammar?

  Det finns inga kända risker med att använda VårtFri under graviditet eller amning. Diabetiker bör endast använda VårtFri på frisk hud som inte är påverkad av diabetesrelaterade hudförändringar. Var försiktig. Överskrid inte dosen. Om det uppstår komplikationer, kontakta alltid läkare. 

 • Gör det ont att använda VårtFri?

  Nej, inte vid korrekt användning, vilket gör VårtFri lämpligt för vårtbehandling på barn. Ibland kan vårtan svida lite. Om detta orsakar obehag, skölj med lite kallt vatten på vårtan. Använd inte mer lösning förrän det är dags för nästa behandling. VårtFri innehåller en frätande syra och får inte användas på sårig eller sprucken hud, då det kan svida. Att överskrida angiven dosering kan orsaka obehag. Om så sker bör du pausa behandlingen i ett par veckor och låta huden vila. Läs bruksanvisningen noga. Om en vårta ömmar - peta bort den översta huden, det kommer att lätta på trycket.

VårtFri

En effektiv lösning. VårtFri är en effektiv lösning för behandling av vårtor på händer, fötter, armbågar och knän. Endast för utvärtes bruk.

Var kan jag köpa VårtFri?

VårtFri finns på apotek.

Vårtfri original device

VårtFri

Läs mer
DEN VÄLKÄNDA
VårtFri Original

VårtFri

För hela familjen

VårtFri är en unik vårtbehandling som effektivt torkar ut vårtan. Den unika verkningsmekanismen är det som särskiljer VårtFri från andra syror på marknaden.

DEN PRECISA
VårtFri PEN box

VårtFri PEN

Exakt applicering

Innehåller samma kraftfulla och effektiva lösning som finns i VårtFri flaska. VårtFri PEN är utvecklad och designad utifrån konsumenters behov och önskemål i åtanke. En säker medicinteknisk produkt för bekväm hantering.

DEN KALLASTE

VårtFri FREEZE

En snabb behandling

Vår nya och kallaste vårtbehandling. Den första vårtbehandlingen för hemmabruk med en tillräckligt kall gas för att nå det djupaste vårtlagret så att alla infekterade celler förstörs.